Сайт за споделяне на идеи

„Жива вода“ в летните жеги

Можем да си я приготвим сами или да ползваме готови уреди

1 В адските летни горещини водата е основното спасение. Опасността от дехидратация е голяма, а липсата на достатъчно количество от живителната течност в организма ни може да има сериозни последици.
80% от човешкото тяло е вода. Шансът да преживеем без нея е не повече от три дни. От повърхността на тялото ни всеки час в зависимост от температурата на околната среда се изпаряват от 20 до 100 мл вода. От 1,5 до 2 л на ден се отделят с урината. Това са основните загуби на вода. Ако искаме здраве и дълголетие, тези загуби трябва да бъдат компенсирани още същия ден. В противен случай ни застрашава нарушаване на водно-солевия баланс в организма, което в повечето случаи се превръща в причина за много заболявания. Най-опасните от тях са: сърдечно-съдова недостатъчност, тахикардия, повишено артериално налягане, отоци, изсъхване и нацепване на кожата, особено на краката и дланите, изсъхване на слизестите обвивки, слабост, често главоболие, световъртеж, падане на косата.
Но дали живителната течност, която приемаме традиционно от чешмата, може безпроблемно да възстанови водния ни баланс? Отговорът е, че ни е необходима чиста вода, без излишни вредни примеси. Такава, която да има структура, близка до структурата на течностите вътре в организма ни.
Древните цивилизации са знаели много за структурата и невероятните свойства на водата и не напразно са използвали термина „жива вода“. Легенди и приказки за живата вода има във фолклора на всички култури.
През 1994 г. Gilman & Rodbel получават Нобелова награда за медицина за откритието, че освен по химичен, електрически и звуков път клетките в тялото комуникират и чрез фини енергийни полета. Водата в човешкото тяло е информационно – енергийната среда за комуникации между клетките, органите, чакрите и енергийните тела на човека. За да може да изпълни тези функции, водата трябва да притежава определена хармонична структура.
Диамантът и графитът имат един и същ химически състав – въглерод, но се различават тотално по всичките си качества до такава степен, че е трудно да се намери нещо общо между тях, освен че се състоят от едни и същи атоми. По същия начин има огромна разлика между две субстанции с еднакъв химически състав (H2O и H2O), но с различна структура. Начинът, по който водните молекули се структурират и подреждат в молекулярни клъстери, обуславя в огромна степен качествата на водата. От две води с напълно еднакъв химически състав, но с различна структура, човек може както да се разболее, така и да получи оздравителен, подмладяващ, енергизиращ и издигащ съзнанието ефект.2
Какво се случва, когато пием деструктурирана или т. нар. мъртва вода? Такава вода обикновено притежава енергия/структура от порядъка на 500 до 2 000 единици по скалата на Бовис. За неутрална се счита вода с 6 500 единици. Първото нещо, което организмът прави, за да може да използва такава слабо структурирана (или мъртва) вода, е да й вдигне структурата/енергията поне до 6 500 единици за ползване на водата за междуклетъчно хидратиране. При този процес човек изразходва енергия от вътрешните си енергийни запаси. Ако водата, която се пие, е структурирана с над 6 500 единици по Бовис, човек поема енергия от тази вода и тя се усвоява лесно и бързо хидратира организма. Когато водата е високо или фино структурирана, водните молекули са групирани в малки шестоъгълни клъстери, които лесно преминават през клетъчните мембрани и се извършва пълноценно хидратиране на клетките в тялото (само мозъкът на човек има от 500 милиарда до 1 трилион клетки). Тези водни молекули стигат до ядрото на клетките, където водородните атоми отделяйки биофотони, захранват ДНК, която се отпуска, удължава и така приема естествената си форма. Това е и една от тайните на младостта и перфектното здраве за човешкото тяло.
Структурираната вода отдавна се е употребявала в народната медицина, където е използвана като универсално средство за лечение на много заболявания. Например: понижаване на количеството на холестерина в кръвта, нормализиране на артериалното налягане, подобряване на обмяната на веществата, изхвърляне на пясък и малки камъни от бъбреците и жлъчния мехур, подобрение на съня, подобряване реакцията на организма при приемане на лекарства, възстановяване на нормалната киселинност. Редовното плакнене на устната кухина помага за отделяне на зъбния камък, излекуване на парадонтозата, изчистване на зъбния емайл от меките налепи.изтеглен файл
Водата може да се структурира, като съществуват различни методи за това. Вече в магазинната мрежа са налице различни уреди, стъклени бутилки, гарафи и др. за структуриране на вода. Те са удобни, когато сме на път или на почивка. Можем обаче да си я направим и вкъщи, като положим малко повече усилия. Например чрез топенето на лед. Молекулите в такава вода не са разхвърляни хаотично, а са “захванати” една за друга, образувайки някакво подобие на макромолекула. Удивителните свойства на водата от топенето са известни отдавна. Забелязано е, че в близост до размразяващите се извори растителността по алпийските ливади винаги е по-пищна, а край топящите се ледове в арктическите морета тече най-активният живот. Някои хора постоянно пият такава вода с плаващи ледчета и смятат, че именно заради това изобщо не боледуват от простудни заболявания. Ако изпивате по 1 чаша такава вода половин час преди всеки прием на храна (само 3 чаши на ден), можете много бързо да се приведете в ред. Само след седмица ще почувствате прилив на сили, ще разберете, че сте започнали да се наспивате за по-кратко време, ще изчезнат отоците ви, кожата ви ще се опъне, ще настивате по-рядко.
Ето как да си я приготвим вкъщи
Структурирана вода по метода на Малахов
Съд с вода се слага в камерата за 4 – 5 часа. За този период от време по стените на съда и по повърхността се е образувал лед. Водата се излива в друг съд, а ледът се изхвърля. Този лед е от молекули на тежката вода, която замръзва при 3 – 4 градуса, а необходимата вода за организма замръзва при минус един. Новия съд с водата се слага отново в камерата. Престоява там докато 2/3 от водата замръзне. Незамръзналата вода се излива – това е лека вода, която съдържа много примеси и е вредна. Ледът, който остава в съда, е замръзнала протиева вода. Разтопете я и пийте.
По метод, описан от Вадим Зеланд
Налейте в петлитрова емайлирана тенджера вода от чешмата, оставете я да престои и я кипнете на огъня. След това бързо я охладете в студена вана. Това е първият стадий на структуризация на водата. Тя вече е една степен по-полезна от просто преварената. После пуснете в тенджерата 5 – 7 камъчета черен силициев двуокис (от аптеката), покрийте с марля и я оставете два дена. След това внимателно я прелейте в друг съд, като изхвърлите долния слой от 2 – 3 сантиметра, защото силициевият двуокис поема патогенните микроорганизми и чуждите химически елементи. Тази вода вече притежава лечебни свойства. Тя още повече е структурирана и наситена със силиций – най-необходимият микроелемент, при липсата на който в организма не се усвояват почти всички останали. Получената вода поставете в камерата на хладилника. Щом на повърхността и по стените се образува ледена коричка, я прелейте в пластмасов съд и отново го поставете камерата. Изхвърлете леда, като по този начин изхвърляте тежката вода. Тя съдържа изотопи на водорода деутерий и тритий, замръзва при температура 3°С и вреди на организма.камъни_1
Последното замразяване трябва да извършите в пластмасовия съд, защото емайлът на тенджерата може да се напука. Когато две трети от водата замръзне, пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата – тази „саламура” съдържа всички нежелани примеси. Остава да почакате ледът да се стопи при стайна температура. Ще получите разтопена вода с най-високо качество.
И най-накрая, ако имате магнитен кръг или магнитна фуния, прелейте водата през тях, за да укрепите още повече структурата й. Получената вода притежава лечебни свойства – изчиства организма и при дълготрайна употреба лекува от редица заболявания. Срокът за съхранението на свойствата й е ограничен – около седем часа.
Водата може да се структурира и чрез полускъпоценни камъни. Поставете в съд розов кварц и аметист. Залейте ги с вода и оставете така около половин час. За максимален ефект това се прави само от хора, които са добре запознати със силата и ефекта на различните видове камъни. Минералът „Клиноптеолит“ също изчиствал водата от вредните примеси, структурира я и даже премахва радиационното замърсяване. Камъчетата се слагат в 5-литрова туба от минерална вода и се сменят на 3 месеца.
Живата вода е със засилено енергийно поле, посредством магнити или различни метали. За да няма външни влияния, тя трябва да е сипана в съдове от глина, стъкло или мед. Водата се зарежда като в нея се поставят магнити или електронни медени намотки. Течността се бърка дълго време.
Според някои, описаните методи са доста трудоемки. Ето и един по-лесен, но и по-скъп метод. Сипва се филтрирана или преварена вода в тънкостенна стъклена кана (става и в глинен съд), на чието дъно се залепва един апликатор кристал „Айрес“. Поставя се каната върху структуризатор

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама
Харесай ни
Реклама
Реклама