Сайт за споделяне на идеи

Приказка за Шматката

6matka

(По действителен случай)

В един хубав летен ден Шматката се прибирал вкъщи със свирукане. Много рядко му се случвало да е в добро настроение. Той бил страшна шматка!
Та, прибирал се Шматката и си подсвирквал, когато на един паркинг го видял един циганин, който веднага разбрал, че това е Шматката. Приближил се към него и му казал:
– Здрасти, Шматка! Искаш ли да врътнем една далавера?
– Каква? – попитал Шматката.
– Абе, откраднах една захар и сега я продавам по 20 лв. чувала! – рекъл циганинът – Ако искаш, ще ти донеса един, но съм спрял една сива кола на долния край на паркинга. Багажникът е пълен. Дай 20 лв. и сега се връщам.
– Добре! – отвърнал Шматката и си помислил: “ Страшна далавера хванах!“
Извадил Шматката парите, дал ги на циганина и зачакал. Чакал, чакал, но циганинът не се връщал. Почакал още малко и тръгнал към долната част на паркинга да потърси сивата кола. Тук сива кола, там сива кола, нямало никъде сива кола. Зачудил се Шматката и започнал да гледа глупаво. Гледал, въртял се, но от циганина нямало и следа! След малко към него се приближил един човек и го попитал:
– Какво търсите?
Шматката му обяснил какво се е случило и как чака циганина да му донесе един чувал със захар. Човекът се усмихнал и рекъл:
– Няма да дойде никой! По-добре се прибирай вкъщи! – и си тръгнал.
Шматката поседял още малко и си рекъл: „Е, как може така?! Никога не разбирам какво се случва около мен, затова утре ще бъда отново в лошо настроение и ще проклинам живота! Такъв съм си аз – шматка!

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Реклама
Харесай ни
Реклама
Реклама